JARRETEL.NET corseletten met jarretels

welkom

Inleiding:
Een corselet bestaat uit één stuk, bh, lijfje en jarretelgordel. Corrigeert borsten, taille, buik en heupen en zorgt zo voor een prachtig natuurlijk figuur onder aansluitende kleding. Het corselet is van sterk elastisch materiaal corselet gemaakt. De klassieke corselet is aan de onderzijde open en heeft vier (Europees) of zes (Amerikaans) jarretels voor het bevestigen van kousen. Daardoor wordt dan ook het corselet op zijn plaats gehouden. Zonder kousen kruipt de onderzijde omhoog en kan dus zo niet zonder kousen gedragen worden. Daarvoor is de pantycorselet ontworpen, een corselet met aan de onderzijde een broekje. Deze kan je met en zonder kousen, maar ook met een panty dragen. En deze is er ook met en zonder een broekspijpje. Mannen vinden de combinatie van kousen en jarretels meestal buitengewoon sensueel.

De geschiedenis van het corselet:
In 1919 raakte in Amerika het comfortabele corselet in de mode vanwege het slanke uiterlijk. Dit was een combinatie van een beha, hemdje en een korset, gecombineerd als één lijfje met schouderbandjes en verlengde, versterkte zijpanden van elastisch weefsel. Het corselet reikte tot halverwege het dijbeen. Toen het corselet in de jaren twintig in Europa kwam, werd het origineel verbeterd door een franse fabrikant. corselet De lingerie werd soepel en licht en in vele pasteltinten, maar ook in rood, zwart en bloempatronen gemaakt voor een vrouwelijker accent. Rond 1935 werden nieuwe synthetische materialen ontwikkeld en de corseletten kregen daar een mooie zachte afwerking door. En latex werd wondergaren genoemd en gecombineerd met andere materialen en zo ontstonden satijnen latex, gripknit, controlastic en elastische tule. De corseletten werden door steeds meer elastische materialen te verwerken steeds fijner om ze te dragen, ook doordat de vrouwen zich veel vrijer konden bewegen. In 1931 werd in Amerika de ritssluiting uitgevonden en in 1934-1935 verbeterd. Dit werd de ideale oplossing voor het vastmaken van het corselet. Naarmate sport populairder werd, gingen vrouwen speciale onderkleding dragen tijdens het, tennissen, paardrijden of fietsen. Het sportkorset uit 1934 was korter, corrigeerde de heupen, had een 5 centimeter brede elastieken tailleband en eindigde hoger op de heupen en is de voorloper van de latere step-in. En toen brak de oorlog uit en materialen werden schaars en lingerie werd een luxe. Steeds meer vrouwen moesten op het land of in de fabrieken werken en in sommige landen werd toen het noodrantsoen op lingerie opgeheven, omdat er werd gezegd dat de prestaties verminderden bij gebrek aan steun en dat vermoeidheid en rugklachten het gevolg ervan waren. Vanaf 1960 kwamen steeds meer sterke elastische materialen die goed ademden. long line BH Zoals lycra een vezel die nog steeds veel gebruikt wordt, die noemde ze een wonder vezel, omdat het sterker en lichter dan elastiek was en ongevoelig voor wasmiddelen, cosmetica en zweet. En eindelijk waren de baleinen overbodig. Eind zestig begin zeventiger jaren was het technisch hoogtepunt bereikt van het corselet. Een corselet zorgde voor een optimaal figuur en heerlijke steun, en daardoor werd het gekoppeld met glamour, weelde, elegantie, chique, hoge hakken en een spannend leven. Begin zeventiger jaren droegen bijna alle vrouwen steunend ondergoed, waarvan ongeveer de helft een corselet droeg en de andere helft koos voor een step-in of een pantybroekje al dan niet samen met een longline beha.

Steeds meer vrouwen wilden daarna een corselet vanwege de voordelen, namelijk het kleedt gladder af en geen vetrollen te zien zoals wel tussen een step-in en beha in en blijft beter op zijn plaats zitten. Feministen zorgden ervoor dat niemand het meer wilde gebruiken, omdat zij het associeerden met de onderdrukking van de vrouw. Ook het intreden van de panty gaf veranderingen. Dit is ten onrechte, want met een beter figuur en een geweldige ondersteuning van het lichaam (zeker ook voor rugpatiënten) en waarom zou je dan onderdrukt voelen ? Het corselet is een comfortabel kledingstuk met stijl.

Corselet soorten:
Je hebt lichte en zware corseletten. Als je voor het eerst een corselet kiest, dan kies je vaak voor een licht steunend model, maar de stevige modellen zitten veel lekkerder. De zwaardere corseletten hebben aan de voorzijde een haak en oog sluiting en een gewone rits, wat het aan en uittrekken aanzienlijk vergemakkelijkt. Een model zonder sluiting kost veel inspanning bij het aantrekken. Omdat de zware modellen erg strak zitten zijn de naden aan de binnenzijde goed afgewerkt.


bestel info voorwaarden FAQ over ons email privacy site map retourneren naar boven